Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu, '2050 Görünüm' raporunu yayımladı. Raporda Türkiye'nin enerjide bölgesel güç haline gelebileceği ve 2050 yılında 17 milyar metreküp doğal gaz üretim kapasitesine sahip olacağı belirtildi.

Rapora göre, küresel gaz üretiminin 2050'ye kadar 5 trilyon 317 milyar metreküpe ulaşması bekleniyor.

Avrupa genelinde ise söz konusu tarihe kadar üretimde 119 milyar metreküplük bir düşüş öngörülüyor. Türkiye'nin bu süreçte doğal gaz üretiminde kritik bir oyuncu olacağı vurgulandı.

Sakarya Gaz Sahası'nın devreye girmesiyle, yıllık doğal gaz üretimi 400 milyon metreküpten 1 milyar 300 milyon metreküpe yükseldi. 2024'te ise bu rakam 2 milyar 260 milyon metreküpe ulaştı.

Raporda Sakarya gaz sahasındaki gelişmeler ve yeni keşiflerle, 2050'de Türkiye'nin yıllık doğal gaz üretiminin 17 milyar metreküpe ulaşabileceği belirtildi.

Yorumlar 0 Yorum Var