İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun şaibeli diploma soruşturması devam ediyor.YÖK'te söz konusu iddialar üzerine çok önemli bir belge paylaştı ve Yüksek Öğretim Kurulu'nun 1991'de Girne Amerikan Üniversitesi'nin tanınırlık talebini reddettiği cevap ortaya çıktı.
Yani YÖK'ün bu cevabı ile Girne Amerikan Üniversitesi'nin 1991 yılında bile tanınırlık için YÖK'e başvurduğu ancak YÖK'ün söz konusu talebi reddettiği öğrenildi.
YÖK'ün cevabı "Southeastern University (Washington D.C.) Girne Campus UNC- Girne Amerika University Yönetim Kurulu Başkanlığı’nca, yazısında ABD Washington D.C.’deki Southeastern University’nin Kurulumuz tarafından tanınmakta olan bir yükseköğretim kurumu olduğunun üniversitelerine bildirilmesi için talebi incelendi ve ABD Washington D.C.’deki Southeastern University’nin Kurulumuzca tanınan bir yükseköğretim kurumu olduğunun ancak bu üniversitenin Girne Kampüsü’ndeki UNC-Girne Amerika Üniversity’nin veya dünyanın herhangi bir yerinde bulunan diğer kampüslerindeki yükseköğretim kurumlarının Kurulumuzca tanınmasının mümkün olmadığına karar verildi." şeklideymiş.