İstanbul Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, İmamoğlu'nun ve aynı dönemde geçiş yaptığı tespit edilen 28 kişinin diplomalarının "yokluk" ve "açık hata" gerekçeleriyle geri alındığı belirtildi.
Üniversite tarafından yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Araştırma Raporu'nda adı geçen kişi dahil mezun olan 28 kişinin yatay geçiş kararlarının ve bu kararlara dayalı olarak bu kişilerin elde ettikleri mezuniyetlerin ve diplomaların 'yokluk' ve 'açık hata' gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptal edilmesine karar verilmiştir."
İmamoğlu'nun avukatı ise, bu duruma ilişkin ilk açıklamasını yaptı ve sürecin yasal olarak takip edileceğini belirtti. İmamoğlu'nun diploması ile ilgili gelişmeler, kamuoyunun ilgisini çekmeye devam ederken, konu hakkında daha fazla ayrıntının önümüzdeki günlerde ortaya çıkması bekleniyor.