İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun terör ve yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından, MHP'li Cemal Enginyurt’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar dikkat çekti. Enginyurt, İmamoğlu'nu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şikayet ettiği açıklamalarında, soruşturmanın detaylarına dikkat çekerek siyasi gerilim yarattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekrem İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında, "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" gibi suçlarla ilgili soruşturma başlatmıştı. Ayrıca, İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 şüpheli, "PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek" suçundan da sorgulanmak üzere yargı önüne çıkarıldı.

İmamoğlu, Çağlayan Adliyesi’ne götürülerek 18 sayfalık savunma yaptıktan sonra yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklandı. İmamoğlu'nun yanı sıra, Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun ve bazı İBB çalışanları da tutuklanan isimler arasında yer aldı. Bu isimler arasında, Buğra Gökce, Ali İlbak, Adem Tuncay, Ahmet Köksal, Ali Nuhoğlu, Eyüp Subaşı, Kamil Timur Delibaş, Murat Abbas, Mete Sarıaltun, Alper Aydın, Serdal Taşkın, Serkan Öztürk, Mustafa Nihat Sütlaş, Süleyman Atik, Ahmet Çiçek, Yusuf İlbak, Servet Yıldırım, ve Serdar Haydanlı da bulunuyor.

Tutuklama kararı sonrasında, Cemal Enginyurt'un yaptığı sosyal medya paylaşımları, siyasetteki gerilimi daha da arttırdı. Enginyurt, İmamoğlu'nun tutuklanması hakkında yaptığı açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik şikayetlerde bulundu. Enginyurt'un bu paylaşımları, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, siyasetçilerin ve partilerin birbirine yönelik açıklamaları devam ediyor.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Erd 24.03.2025 06:27
    Bu adammı ki , haber oluyor