Güney Amerika ülkesi Şili'deki Araucania bölgesinde devam eden orman yangını nedeniyle 2 bin kişi tahliye edildi.

YANGIN YÜZLERCE HEKTARLIK ALANI KÜLE ÇEVİRDİ

Ulusal basında çıkan habere göre, Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisi (Senapred) tarafından yapılan açıklamada, Traiguen kasabasındaki orman yangını nedeniyle 2 bin kişinin tahliye edildiği ve yangının şu ana kadar 1190 hektarlık alanı küle çevirdiği bildirildi.

Açıklamada, Traiguen kasabasındaki tüm okulların tatil edildiği, yangına havadan ve karadan çok sayıda ekibin müdahale ettiği belirtildi.

'ŞİDDETLİ RÜZGAR İŞİMİZİ ZORLAŞTIRIYOR'

Araucania Bölgesi Şefi Patricio Amparan, basına yaptığı açıklamada, "Traiguen'de karmaşık bir süreç yaşanıyor. Şiddetli rüzgarlar, yangınla mücadeleyi oldukça zorlaştırıyor ve yangının çok hızlı yayıldığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Özel biri 25.03.2025 23:17
    Keşke tüm Avrupa yanaydı kanada İsrail ABD ve Avrupa inşallah