İstanbul başta olmak üzere Ramazan Bayramı tatili öncesinde yurtta bayram göçü başladı.
İSTANBUL TRAFİĞİNDE BAYRAM YOĞUNLUĞU
Mesai saatinin bitmesinin ardından 9 günlük bayram tatili başlarken, memleketlerine ya da şehir dışına gitmek isteyen vatandaşların yola çıktığı kentin birçok noktasında trafik akışı yavaşladı.
Akşam saatlerinde trafik yoğunluğunun yüzde 95 seviyelerine çıktığı İstanbul'da anlık olarak trafik yoğunluğu yüzde 50 seviyelerine geriledi.
İSTANBUL-İZMİR YOLUNDA TRAFİK YOĞUNLUĞU
Otoyollarda ve kara yollarında 9 günlük tatil izni için yola çıkanların oluşturduğu hareketlilik başladı. İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Bursa kesiminde özellikle İzmir yönünde zaman zaman yoğunluk gözleniyor. Emniyet ve jandarma ekiplerince de tatilcilerin seyahatlerini sorunsuz geçirmesi amacıyla denetimler sürdürülüyor.
OSMANGAZİ'DE AKICI YOĞUNLUK
Osmangazi Köprüsü ile İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Yalova ve Bursa'daki bölümünde zaman zaman akıcı yoğunluk oluşturuyor.Hersek Gişeleri'nde, İstanbul'dan geliş kısmında trafiği rahatlatmak için 17 gişeden 12'sini açan yetkililer, bu yolla araç birikiminin de önüne geçmeyi planlıyor.
Köprü dışında otoyol ve İzmit-Yalova, Yalova-Bursa kara yollarında da devam eden akıcı yoğunluğun yarın artabileceğini değerlendiren ekipler, ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.
43 İLİN GEÇİŞ GÜZERGAHI KİLİT KAVŞAK'TA TRAFİK 'KİLİT'
Kırıkkale'de 43 ilin geçiş güzergahı üzerinde bulunan Ankara-Kırıkkale kara yolunda bayram yoğunluğu başladı. Kara yolundaki yoğunluk nedeniyle araçlar düşük hızlarda ilerliyor. Polis ve jandarma ekipleri, ulaşımın aksamaması için güzergahtaki kavşakların bazılarını dönüşe kapattı. Trafik yoğunluğunun akşam saatlerinde artarak devam etmesi bekleniyor.