İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanarak Silivri’deki Marmara Cezaevi'ne gönderildi. Gözaltına alındıktan sonra hakkında tutuklama kararı verilen İmamoğlu, sosyal medya hesapları üzerinden çeşitli paylaşımlar yaparak kamuoyuyla iletişimde bulunmaya devam etti.
İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde Saraçhane'deki gösterilere ve boykot çağrısına destek verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Medya ve iş dünyası için seçim yapma vakti gelmiştir; ya 1 kişinin güdümünde yola devam edecek ve BOYKOTUN sert etkilerini görecekler ya da bizler gibi milletin yanında hizalanacaklar" ifadelerini kullandı.
İmamoğlu'nun bu paylaşımı, AK Parti'ye yakın avukatları tarafından tepkiyle karşılandı. İmamoğlu'nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirilmesi için talepte bulunuldu. Paylaşımın ardından, İmamoğlu’nun söz konusu çağrısının, sosyal medyada geniş bir yankı uyandırması ve yasal süreçlerin takip edilmesi bekleniyor.