Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı mart ayı enflasyon verilerine göre, Nisan ayında kira sözleşmesini yenileyecek kiracılar için uygulanacak artış oranı yüzde 51,26 oldu.

Bu oranın, geçtiğimiz aya göre yaklaşık 2 puanlık bir düşüş anlamına geldiğini ifade eden Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar, "Kira oranı artışının düşmesinin çok bir etkisi olmaz, Antalya'da bir fiyat artışı ya da düşüşü diye bir şey söz konusu değil" dedi.

Nisan ayı kira artış oranı, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı mart ayı enflasyon verileriyle birlikte belli oldu. 12 aylık ortalama Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 51,26 olarak açıklandı. Buna göre, nisan ayında kira kontratını yenileyecek olan kiracılar için azami zam oranı yüzde 51,26 olacak.

Yorumlar 0 Yorum Var