AK Parti İstanbul Milletvekili Seda Gören Bölük, Strasbourg'da İBB soruşturmasıyla ilgili skandal bir rapor çıkaran Avrupa Konseyi'ne hukuk dersi verdi.
Fransa'nın empati yapması gerektiini vurgulayan Bölük, "Bu soruşturma bizzat belediye başkanının kendi partisinin içinden yargıya aktarılan ihbarlarla başlamıştır.
Her bir meslekteşımı şu soruları kendilerine sorarak siyasi vicdan muhasebesi yapmaya davet ediyorum;
Ülkenizdeki bir siyasetçinin, usülsüz yollarla üniversite diploması alıp milyonlarca öğrencinin hakkını hiçe sayarak siyasi kariyerine devam etmesini ister miydiniz?
Bir belediye başkanının 16 milyon vatandaşın yaşadığı bir şehre hizmet etmek yerine, 14 milyon avro gibi ciddi bir kamu kaynağını kendi çıkarları için kullanmasını kabul eder miydiniz?
Bu iddiların yargıya taşınmamasını kabullenebilir miydiniz? Cevapları tahmin etmek zor değil...
Bu sebeple bir kez daha vurgulamak isterim ki,
Türkiye’de bağımsız yargı tarafından yürütülen, yolsuzlukla mücadeleyi esas alan ve hiçbir siyasi saik gözetmeyen bu hukuki sürece, dışarıdan hiçbir müdahaleyi kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.
11.04.2025 01:54
Yorumlar 63 Yorum Var
-
keamu 12.04.2025 16:50Çok güzel konuşmuş, helal olsun..
-
Bülent duman 11.04.2025 18:49Allah razı olsun sizden, yılmak yok yola devam, ağzına yüreğine sağlık
-
Gerçeğin Sesi 11.04.2025 09:57Demokratik hiç bir seçimle iktidara gelemeyen, yerli ve milli olan herşeye karşı olan mandacı ana muhalefet Ci Hi Pi, Kurtuluş savaşı'nda, güzel Türkiyemiz'den kovduğumuz işgalcilere sömürgecilere kuyruk sallamaya, ülkemizi şikayet etmeye devam ediyor.
-
Hüseyin 11.04.2025 09:47İzlerken istemsizce tebessüm ettiğimi farkettim. Sahte demokratlara kendi dillerinde demokrasi dersi vermesi beni gururlandırdı, umuyor ve sanıyorum ki onları da utandırmıştır. Vekilimizi tebrik ediyorum....
-
Ankara Davut 11.04.2025 09:43Helal olsun milletvekilimize
“GÜNCEL” Kategorisine Ait Diğer Videolar