Ünlü şarkıcı Katy Perry tamamı kadınlardan oluşan mürettebatla birlikte uzaya gitti. Blue Origin şirketinin New Shepard roketiyle gerçekleşen uzay yolculuğunun her anı canlı yayınlandı. Perry uçuş tamamlanıp Dünya'ya döndükten sonra toprağı öptü. Uzaya çıkan ilk kadın olan Sovyet Birliği dönemi kozmonotu Valentina Tereşkova’nın 1963’teki tek kişilik uzay yolculuğundan bu yana mürettebatının tamamı kadınlardan oluşan ilk uzay yolculuğu olan Blue Origin uçuşu, 10 dakikadan biraz fazla sürdü. Uçuş, deniz seviyesinden 100 kilometre yükseklikte bulunan ve Dünya atmosferi ile uzay arasındaki sınır olarak kabul edilen Karman hattını geçen roketin kısa bir yolculuğun ardından başarılı şekilde Dünya’ya dönmesi ile sonlandı ve o anlar kameralara da böyle yansıdı.

 

Yorumlar 8 Yorum Var
  • VatandaŞŞ 16.04.2025 12:51
    Ne Uzayı, bizde yedik
  • vatansever32 15.04.2025 15:13
    işte öyle öpeceksiniz toprağı. inşallah içinizde birşeyler kıpırdamıştır.
  • h.k 15.04.2025 14:13
    Gösteriş çılgınlığından başka bir şey değil bu tür olaylarla gündemi meşgul etmemek lazım asıl gündem filistin gazzede yaşananlar olmalı.
  • rofar 15.04.2025 13:44
    toprağı öpüşünden görende 6 ay gerçek uzayda kaldıklaını sanır zengin soymanın bir başka yolu
  • Misafir 15.04.2025 13:00
    Şımarık zenginler. Uzaya gidebilirsiniz. Gittinizde. Ama vicdana merhamete adalete, kısaca insanlığa gidemediniz. Gene insan olmayı beceremediniz. Ne fayda. Bu zalimliğin sonunda varacağınız son noktaya saniyeler var.
Daha fazla yorum görüntüle