Güney Kaliforniya'da meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem sırasında, San Diego Hayvanat Bahçesi Safari Parkı'ndaki fillerin gösterdiği bir davranış dikkatleri üzerine çekti.

Ndlula, Zuli, Mkhaya, Umngani ve Khosi isimli filler, depremin etkilerini hissettikleri an sürülerini korumak amacıyla bilinen ‘uyarı çemberi’ni oluşturdu. Fillerin bu davranışı, hayvanların çevrelerindeki tehditleri algılayarak hızlı bir şekilde toplandıklarında birbirlerini savunmak amacıyla uyguladıkları eski bir savunma mekanizmasının örneği olarak dikkat çekiyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
Yorumlar 14 Yorum Var
  • vatansever 16.04.2025 11:07
    Hayvanlar tehlike anında beraber olabiliyor, Bizim ülkemizde etrafımız ateş çemberine döndürülürken, Biz devlet ve Millet için Hayvanlar kadar olamıyor, Tek Yürek hareket edemiyoruz. Sanırım biz artık insan sınıfından ayrıldık. Ama hangi sınıf varlıklarız!!!!!!
  • Alıcan 16.04.2025 11:07
    Mescitte 5 buçuk şiddetinde depreme yakalandık arka saflardaydım ezilme tehlikesi yaşadım dışarıya kaçanlar yüzünden kaçmadım ama omuzlarımın üzerinde atlayanların tekmeleri yüzünden epey bir hırpaladılar
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek