Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, spor giyim markası New Balance markasına Türkiye'de satışa sunulan bazı modellerinin içeriğinde domuz derisi kullanıldığına dair bilgilendirme yapmadığı gerekçesiyle ayakkabı markasına 1 milyon 730 bin lira para cezası verilirken yanıltıcı reklamların da durdurulmasına hükmedildi.

Haber7 muhabiri Yavuz Selvi, Necmettin Nursaçan Hoca'ya İslam dinine göre eti haram olan domuzun "Derisi de haram mı, değil mi?" diye sordu. Konuya ilişkin çok net bir şekilde "haram" diyen Nursaçan Hoca, "Tabaklanmakla bütün hayvanların derileri temizlenir. Peygamberimiz de "tabaklanma ile deri temiz olunur" buyurmuştur. Bütün hayvanlar için geçerlidir. Ama domuz için geçerli değildir. Domuz özünde necis olduğu için tabaklanmakla da temizlenmez. Böyle olunca da ulemaya göre domuz derisinden ayakkabı, cüzdan, mont bunların kullanılması, alınıp-satılması caiz değildir. Bu ümmetin imtihanı da budur. Bundan uzak durmak gerekir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 23 Yorum Var
  • Göz 21.04.2025 22:22
    Siz domuzun derisini tartışırken, domuzdan beter olan israil kardeşlerimizi katlediyor hemide gözümüzün içine baka baka
  • Mü'min 21.04.2025 22:21
    Allah bir şeyi haram kılarsa ondaki faydayı da çeker alır,ya da zararı faydasından çok daha fazladır. Rabbimin her işi hikmetlidir. Dinimizde Haram olan şeyler ya insan sağlığına ya topluma zararlı şeylerdir. Yani haramı işleyen maddi manevi zarara uğrar. Helal çerçevesi o kadar geniştir ki haramı işlemeye lüzum bile yoktur aslında ah o nefsimize bir anlatabilsek
  • Azim 21.04.2025 22:14
    Kuranı Kerim tek tek domuzla ilgili hususları saymamış. Eti haram demiştir. Burada yorum yapanların bir kısmı sadece eti haram diyor. O zaman domuz sütünden yapılmış yağı ne yapacağız. Kuranı Kerim de yok diye yiyecek miyiz. Biraz mantıklı olun.
  • Ali Baba 21.04.2025 22:09
    Herkes alim olmuş, yorumlarda fetva veriyor. Biraz haddimizi bilelim.
  • Süleyman 21.04.2025 21:38
    Etini yemek haram, gerisi uydurma
Daha fazla yorum görüntüle