Çocukların derin düşünme becerilerini geliştirmeyi, sorgulama ve hikmetle bakmayı öğrenmelerini hedefleyen çocuklar için felsefe yaklaşımı kapsamında "3. Çocuklar İçin Felsefe Çalıştayı" Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Yeni Türkiye Eğitim Vakfı (YETEV) işbirliğinde, Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşen çalıştayın açılışında, YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan konuştu.

Üniversitenin Albert Long Hall Kültür Merkezi'nde "Felsefe ve Bilgelik" temasıyla düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Bilal Erdoğan, Türk müziği eğitimine erken yaşta başlayan çocukların büyük başarılar elde edebileceğini söyledi.

"ÇOK NADİREN MÜZİK YETENEĞİ OLAN ÇOCUKLARIMIZ TÜRK MÜZİĞİNİN İÇİNE DOĞUYOR" 

Bilal Erdoğan, Palet Türk Müziği İlkokulu'nda da 6 yaşında yetenekli öğrencileri seçerek Türk müziği eğitiminin içine doğmasını sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Türkiye'de müzik yeteneği olan çocukların erken yaşta keşfedilmesi durumunda Batı müziğiyle yetiştirildiklerini söyleyen Erdoğan, "Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri'ne gitseler bile, çok yetenekli çocuklarımız Batı müziğiyle yeteneklerini işlemek durumunda kalıyor. Adeta kaçınılmaz gibi. Çok nadiren müzik yeteneği olan çocuklarımız Türk müziğinin içine doğuyorlar." dedi. 

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci de, yaptığı konuşmada, bilginin sadece aktarılması değil, anlamlandırılması ve hikmetle harmanlanmasının önemine dikkati çekerek, çocukları yalnızca anlayan ve muhakeme eden bireyler haline getirmeyi amaçlayan bu tür girişimleri son derece kıymetli bulduğunu söyledi.

İnci, "Çocuklarımızın sorgulama, anlama ve kendini ifade etme becerileri yalnızca bireysel başarılarının değil, toplumumuzun entelektüel ve ahlaki gelişiminin de temel taşlarıdır. Bu çalıştayda yürütülecek müzakereler sadece çocuklarımıza değil, öğretmenlerimize ve eğitimin tüm paydaşlarına yeni bir bakış açısı sunacaktır." diye konuştu.

YETEV Okulları Genel Müdürü Hayati Oktay da çocukların merak duygusunun beslenmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, "Çocuklar için felsefe bizim için önemli. Çünkü biliyoruz ki çocukların merak etme duygusunu beslediğimizde onların geleceğe ilişkin daha yaratıcı, daha pratik, daha inovatif birer birey olmaları yolunda çok önemli bir ön ayak olmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 0 Yorum Var