X sosyal medya platformu üzerinden açıklamalarda bulunan Eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Netanyahu hükümetini sert sözlerle hedef aldı. Bennett, paylaşımında İsrail ordusunun Gazze'de yaşadığı başarısızlığın doğrudan hükümetin politikalarından kaynaklandığını belirtti.
Bennett, "Bu hükümet, ordunun zafer için ihtiyaç duyduğu en temel araç olan askerleri orduya sağlamıyor" ifadelerini kullanarak, İsrail’in şu anda 20 bin asker açığı bulunduğunu ve daha önce hiç bu denli askere ihtiyaç duyulmadığını söyledi.
Bakanların savaşçı söylemlerine rağmen orduya destek vermediğini vurgulayan Bennett, "Çoğu hayatında silah dahi taşımamış olan bakanların, 'Haydi Gazze'yi tamamen işgal edelim' şeklindeki gösterişli açıklamalarını dinliyoruz. Ancak aynı bakanlar, bu hedefi gerçekleştirmek için gerekli olan askerleri ordudan esirgiyor. Bu hükümet, korkak ve utanç verici, tek amacı iktidarda kalmak. Değişim geliyor" dedi.