İstabul'da saat 11.36'da meydana gelen 3.7 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, tv100'e dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bu depremin 2019'da ve 23 Nisan'da meydana gelen depremin devamı olduğunu belirten Üşümezsoy, "Çukura doğru giden yerde belki 6’lık deprem olabilir, derin bir fay orası" ifadelerini kullandı.
İstanbul'da Marmara Denizi Silivri açıklarında 23 Nisan Çarşamba günü meydana gelen depremin etkileri devam ediyor. İstanbul'da bugün hissedilen bir deprem daha oldu.
AFAD saat 11.36'de meydana gelen depremin şiddetini 3.7 olarak açıklarken, Kandilli Rasathanesi ise 4.0 olarak duyurdu. Depremin merkez üssü Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi olarak aktarıldı.
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, depreme ilişkin tv100'e önemli açıklamalarda bulundu. Üşümezsoy, bu depremin 6.2 şiddetindeki depremin devamı olduğunu belirtti. Şener Üşümezsoy'un açıklamalarının satırbaşları şöyle;
"6'LIK BİR DEPREM OLABİLİR"
"Bu deprem 2019'da ve 23 Nisan'da olan depremin devamı. Çukura doğru giden yerde belki 6’lık deprem olabilir, derin bir fay orası. O fayı parça parça kırıyor. Bir seferde kıracak 7 ve 7.2’li bir deprem tezi çürüdüğü için korkulacak bir şey yok.
İnsanların korkabileceği Avcılar karşısında olan küçük depremler var. Onlar ise orta sırtı kesen faylar değil. Çınar çukurunun batı kenarındaki fay üzerinde olan depremler. Doğu kesiminde orta sırt üzerinde bana göre o fay aktif değil ama orada aktif bir fay olursa en fazla 6 büyüklüğünde bir deprem üretir."
KÜTAHYA'YA DİKKAT ÇEKTİ
Riskli bölgelere ilişkin açıklamalarda bulunan Üşümezsoy, Kütahya'nın Simav ilçesine dikkat çekti. Şener Üşümezsoy, "Simav dağının önündeki Simav çukurunda, onun doğu kesiminde 1971'de 7.1'lik deprem olmuştu. Batı kesiminde yine o yıllarda 6.5'lik bir deprem oldu. Şu anda aktif olarak gördüğüm kesim bu Simav dağının önü" ifadelerini kullandı.