Borsa İstanbul’da işlem gören 8 otomotiv şirketinden yalnızca Tofaş, nisan ayında yatırımcısına kazandırdı. En fazla değer kaybı ise Otokar hisselerinde görüldü. Küresel piyasalardaki gelişmeler ve iç piyasadaki dar bant hareketi, otomotiv sektörünün hisse performansında belirleyici rol oynadı.

AA muhabirinin derlediği verilere göre, ABD ile Çin arasında yürütülen tarife görüşmelerine yönelik olumlu beklentiler ve ABD Başkanı Donald Trump’ın otomobil ithalatına uygulanan yüzde 25 ek gümrük vergisini gevşetme sinyalleri yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Bu gelişmeler, küresel otomotiv piyasalarında umut verirken, Borsa İstanbul’daki şirketler için beklentilere tam olarak yansımadı.

Nisan ayında Borsa İstanbul’da işlem gören 8 otomotiv şirketinden yalnızca Tofaş, yüzde 11,5’lik değer artışıyla yatırımcısına kazandırdı. Diğer 7 şirketin hisseleri ise değer kaybetti. Otokar, bu dönemde en fazla düşüş yaşayan şirket oldu.

Yorumlar 0 Yorum Var