Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye genelinde ulaştırma alanında hayata geçirilen tünel projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, toplam tünel sayısının 513'e, tünel uzunluğunun ise 790 kilometreye ulaştığını belirterek, “Eğer bu tüneller arka arkaya sıralansaydı, İstanbul’dan Kayseri’ye kadar kesintisiz bir şekilde tünelle ulaşmak mümkün olurdu.” dedi.

Uraloğlu, son 23 yılda ulaştırma alanında büyük bir dönüşüm yaşandığını vurgulayarak, fiziki engellerin birer birer ortadan kaldırıldığını ve yapılan tüneller, köprüler, viyadükler sayesinde Türkiye'nin dört bir yanının yeniden birbirine bağlandığını ifade etti.

Bakan, tünel projelerinin sadece zaman tasarrufu sağlamadığını, aynı zamanda güvenli ve konforlu ulaşımı mümkün kıldığını belirtti. Türkiye’nin coğrafi zorluklarına rağmen mühendislikte elde edilen bu başarıların, altyapı yatırımlarında gelinen noktayı gösterdiğini dile getirdi.

Yorumlar 0 Yorum Var