Pakistan’ın Hindistan’a ait 12 Harop silahlı hava aracını düşürdüklerini duyurdu. Pakistan ordusu yaptığı açıklamada Harop İHA’larının İsrail yapımı olduğunu açıladı.
Pakistan ordusunun Reuters’a yaptığı açıklamada Pakistan’ın Hindistan sınırları içerisindeki hedefleri vurmak için İsrail yapımı intihar uçakları kullanmakla suçladı.
Israel Hayom gazetesinin haberine göre ise Pakistan ordusu yetkililerinin yaptığı açıklamada, "Hindistan ağır bir bedel ödüyor ve utanmaz saldırganlığının bedelini ödemeye devam edecek. Hindistan, Karaçi ve diğer Pakistan şehirlerini vurmak için İsrail yapımı Harop kamikaze insansız hava araçlarını kullandı" dedi.
Askeri Sözcü Tümgeneral Ahmed Şerif Çaudri ise İsrail’a ait İHA’lara ilişkin basın açıklaması yaparak, Karaçi ve Lahor gibi büyük kentlerde İsrail’e ait Harop İHA’larının düşürüldüğünü duyurdu.
Sözcü, "Karaçi ve Lahor şehir sınırları dahil olmak üzere tüm çarpma bölgelerinden enkaz toplanıyor" dedi.