Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başkent Moskova’daki Kremlin Sarayı’nda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı ağırladı. Putin, Abbas ile yaptığı görüşmede, geçtiğimiz yıl Ekim ayında Kazan’da düzenlenen BRICS zirvesi marjında son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini vurguladı.
Rusya’nın Filistin halkının dostu olduğunu belirten Putin, "Rusya, düzenli yardım sağlamaya elinden gelenin en iyisini yapmaktadır. Geçtiğimiz yıl ihtiyaç sahiplerine 800 tondan fazla yardım gönderildi; bu yardımlar arasında gıda, ilaç ve temel ihtiyaç malzemeleri yer aldı" şeklinde konuştu.
Gazze’de bir ABD yönetimi kurulması fikrini duyduklarını belirten Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Bu fikre de kesinlikle karşıyız ve bunu ABD’lilere de ilettik. ABD’lilerin ya da başka herhangi bir yabancı tarafın Gazze Şeridi'ni yönetmeye hakkı yoktur. Gazze’ye geri dönmek istiyoruz ve Gazze Şeridi'nin Filistin yönetimi tarafından idare edilmesini arzuluyoruz" diye konuştu.