Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Başkent Kulisi programında bu hafta Kırıkkale Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Merve Suna Özcan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi  Doç Dr. Nuri Salık, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Rusya Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Salih Yılmaz oldu.

 

Özellikle ABD'nin Trump yönetimi ile değişen Ortadoğu politikasına değinen konuklar Türkiye'nin bölgedeki gücünün artmasının önemine değindi.Ve özellikle Türkiye olmadan zaten şuanki Suriye yönetimin ayakta kalmasının mümkün olmadığını ifade eden konuklar Türkiye açısından Suriye'deki yaptırımların kalkmasının olumlu olduğunu ifade ettiler. 

Ve son gelinen konjonktürde şuanda Türkiye gerçekten dış politikada inanılmaz avantaj sahibi. Bu fırsatları da değerlendirmek lazım ama. AB'nin zor durumdan faydalanılması gerekiyor. Bu fırsat yüzyılda bir gelir. Sadece arabulucu rolünde olmamak lazım. Büyük anlaşmaları bir an önce Türkiye'nin yapması lazım uyarılarında bulundular.

 

Yorumlar 0 Yorum Var