Adana'da yüzde 95 görme, yüzde 36 işitme engelli Ali Dağ'ın 6 yaşındaki kızı Hayrunisa, babasının işteyken görmeyen gözleri ve duymayan kulakları oluyor.

Adana'da yaşayan 41 yaşındaki Ali Dağ, yüzde 95 görme ve yüzde 36 işitme engelli olmasına rağmen ailesini geçindirmek için atık kağıt toplayarak yaşamını sürdürüyor. 11 yıl önce Azize Dağ (34) ile evlenen Ali Dağ'ın, Muhammet Samet (10), Fatma Ebrar (7), Hayrunisa (6) ve İbrahim Eren (4) isminde dört çocuğu bulunuyor. Ali Dağ'ın hayatındaki en büyük destekçilerinden biri ise henüz ilkokula bile başlamamış olan 6 yaşındaki kızı Hayrunisa. Sabahın erken saatlerinde babasıyla birlikte işe çıkan Hayrunisa, babasının bastonla yürürken karşılaştığı engelleri aşmasına yardım ediyor ve yolda karşılaştıkları insanlarla iletişim kurmasına destek oluyor.

"KIZIM OLMASA HİÇBİR ŞEY YAPAMAM"

İhlas Haber Ajansı'na konuşan baba Ali Dağ, kızının kendisi için ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, "Gözlerim görmüyor ve işe kızımla birlikte gidiyoruz. Kızım beni yönlendiriyor, o olmasa hiçbir şey yapamam. Gözümün tedavisi için yardım bekliyorum. Dünyaya farklı bir şekilde bakmak isterim. Kızım olmasa ben işe çıkamam, o benim görmeyen gözüm, elim, ayağım. O olmasa dışarı dahi çıkamam.” ifadelerini kullandı.

"BABAMIN GÖRMEYEN GÖZLERİ OLUYORUM"

Küçük Hayrunisa da babasına yardımcı olmaktan mutluluk duyduğunu, şu sözlerle dile getirdi;

"Babamın gözleri görmediği için ona yardımcı oluyorum. 
 
Karton topluyoruz, babamın görmeyen gözleri oluyorum. 
 
Babamla birlikte işe gitmekten mutluyum.” 

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Mizah 26.05.2025 20:54
    Hesap bilgileri gelirse her ay karınca kararınca yardım ederiz.
  • +EKREM+ 26.05.2025 20:49
    ALLAH SİZLERDEN RAZI OLUR İ N Ş yavrucak
  • İsmail 26.05.2025 19:39
    Bu çocuğun evde olabilmesi için gerekirse devletimz bu dezavantajlı karseşimize yardımcı olmalı.
  • Anonim 26.05.2025 16:25
    SYDV görmeli bu vatandaşları
  • CESUR 26.05.2025 16:17
    Allah yardımcınız olsun.
Daha fazla yorum görüntüle