Edirne’de Kapıkule Sınır Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonda, Polonya’ya gitmek üzere yola çıkan bir TIR’da 12 bin 770 parça tarihi eser ele geçirildi. Kaçakçılığın önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Narkotik Suçlarla Mücadele şube ekipleri Konya çıkışlı TIR’ı takibe aldı.

TIR, çıkış işlemleri sırasında detaylı aramaya tabi tutuldu. Yapılan incelemelerde aracın kupa kısmında, farklı ebat ve boyutlarda toplam 12 bin 370 adet sikke ile 400 çeşitli takı ve obje bulundu. Uzmanlar, ele geçirilen eşyaların tamamının tarihi eser niteliğinde olduğunu ve yurt dışına kaçırılmak üzere hazırlandığını belirledi.

Olayla ilgili olarak TIR’ın sürücüsü gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli hakkında “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” suçundan adli işlem başlatıldı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • aga 30.05.2025 17:51
    her tarihi eser icin ayri ayri ceza olacak biz de istersen rekor kacirma yap ayni ceza yada verir corba parasi cikar suclara ceza yok iken bir de af denen sacmalik cikti tam rezillik agalar konuyu ters anliyor suclara ceza verin af edin diyen yok