Musevi işadamı Doğan Kasadolu, Fatih Altaylı ve şarkıcı Linet'in kamuoyunu kışkırttığını söyleyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kasadolu, Türkiye'nin İsrail'in saldırılarında mazlum Filistinlilerden yana tavır aldığını ve bu nedenle Gazzelilere karşı çıkanların "vatana ihanet" suçu işlediğini savundu.
Kasadolu, Linet'in protesto eden protestoculara hakaret yağdıran Fatih Altaylı'nın hakaret değil vatana ihanet suçundan yargılanması gerektiğini vurguladı.
Türkiye'nin Filistinlilerin yanında olduğunu kaydeden Kasadolu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarıyla Türkiye, bu savaşta tarafsız değil. Hamas'tan yanayız. Dolayısıyla Hamas'a hakaret edenler, devletin taraf olduğu bir savaşta karşı cephede yer alıyor." dedi.