Gazze’de yaşanan katliama tepki göstermek ve Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze’ye destek vermek amacıyla düzenlenen “Küresel Gazze Yürüyüşü”ne katılanlara yönelik Mısır güvenlik güçlerinin müdahaleleri sürüyor.

Gazze’deki insani felakete karşı uluslararası dikkat çekmeyi amaçlayan yürüyüş, 50'den fazla ülkeden yaklaşık 4 bin kişiyi bir araya getirmişti. Aktivistler, Kahire'nin yaklaşık 350 kilometre doğusundaki El-Ariş kentine otobüslerle ulaşmayı, buradan da yürüyerek Refah’a ilerlemeyi planlıyordu. Ancak Mısır güvenlik güçleri, yürüyüşçülerin çoğunu ya ülkeye girişte engelledi ya da otel ve havaalanlarında gözaltına aldı.

''SERT BİR MÜDAHALEYE BAŞLADILAR''

Öte yandan bölgedeki durumu aktaran HÜDAPAR Genel İdare Kurulu Üyesi Erdal Elibüyük’de ''Şu anda sert bir müdahaleye başladılar. Sabahtan itibaren tek bir taşkınlık, tek bir güvenliği tehdit eden burada işleri zorlaştıran hiçbir şey olmamasına rağmen çok sert müdahale etmeye başladılar. Birçok arkadaşımızı gözaltına aldılar ve almaya çalışıyorlar'' ifadelerini kullandı.

Ezilme tehlikesi geçiren insanlar olduğunu da belirten Elibüyük, ''Bu zalimliği bütün dünyaya duyurun, İsrail'in kuşatması bu coğrafyalardan başlıyor'' dedi.

 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
Yorumlar 55 Yorum Var
  • Abdul-Vahit 14.06.2025 10:50
    filistini koruyacağına, abdye ve itraile hizmet eden bir sisi... 2013 te yarım kalan şey bu gün tamamlanmalıdır. Halk ayaklanarak israil kölesi sisiden derhal kurtulmalıdır Onuru, şerefi haysiyeti ve DİNİ İÇİN bunu yapmalı.
  • İslam 14.06.2025 10:27
    Sisi kimin köpeği
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek