Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 6 yaşındaki bir çocuk, yediği çikolatanın içinden çıkan plastik parçalar nedeniyle ölüm tehlikesi atlattı. Ailesinin bir marketten aldığı "Dubai çikolatası" kısa sürede kâbusa dönüştü. Çikolatayı yerken nefes almakta zorlanan küçük çocuğa annesi hızlıca müdahale ederek boğazındaki yabancı cismi çıkardı.

Olayın ardından yapılan kontrolde çikolatanın içinden ince plastik parçaları çıktığı görüldü. Baba Yakup Kurttekin, evden panik içinde gelen telefon üzerine durumu öğrendiğini belirterek, "Eşim çocukların boğazına bir şey kaçtığını söyledi. Naylon benzeri sert parçalar çıkmış. Az kalsın nefes borusunu tıkıyordu" dedi.

Şans eseri can kaybı yaşanmazken Kurttekin, yetkililere çağrıda bulunarak, denetimlerin artırılmasını istedi: "Bu defa kurtulduk ama her zaman şans bu kadar yaver gitmeyebilir. Lütfen gıda ürünlerinde daha sıkı kontrol uygulansın."

Yorumlar 0 Yorum Var