İspanyol televizyon kanalı LaSexta'nın bir haber bölümü, İsrail'in Gazze'deki soykırımına dair diğer batı medyasının dayattığı propagandadan uzak, basit ve doğru haberciliğin mümkün olduğunu gösterdi.
'NETANYAHU'NUN İKİYÜZLÜLÜĞÜ'
19 Haziran'da gazeteci Cristina Saavedra, İsrail'in İran'a yönelik provokasyonsuz saldırısının ardından yaşanan gerilimi aktarırken, savaş suçlusu Benjamin Netanyahu'nun bir hastanenin hasar görmesini "terörizm" olarak nitelendirmesini ele aldı. Saavedra, bunun Netanyahu'nun "Gazze'de yaptığının aynısı" olduğunu vurguladı.
Bu, hafif bir ifadeydi çünkü İsrail işgal güçleri, 20 aydır Gazze'deki hastanelere sistematik saldırılar düzenleyerek sağlık sistemini "tamamen çökme noktasına getirdi". Hastaneleri "ölüm tuzağına" çeviren İsrail, Gazze'deki hastanelerin %94'ünü yok etti veya kullanılamaz hale getirdi. Ayrıca doktorları kaçırdı, işkence etti, 1.400'den fazla sağlık çalışanını öldürdü ve tıbbi ekipmanları kasıtlı olarak tahrip etti. Aynı suçları Lübnan'da da işlediler, şimdi de İran için tehdit savuruyorlar.
Saavedra, İsrail'in savaş suçlusu "Savunma Bakanı" İsrail Katz'ın, kendi hastanelerine verilen zararı "savaş suçları" olarak nitelendirmesini aktardı. Ardından ekrana yansıyan Gazze'deki manzaraları göstererek şunları söyledi:
"Peki bu nedir? Gazze'deki hastanelerin %94'ü yok edildi. Netanyahu okulların %70'inden fazlasını bombaladı. Mülteci kampları… Toplu mezarlar… Gazze halkını aç bırakarak öldürüyor. İnsanları bir parça ekmek kuyruğunda katlediyor. Bunlar savaş suçu değil mi? Elbette öyleler. İşte bu, soykırımcı Netanyahu'nun ikiyüzlülüğüdür."