Görüntüler Adana'dan. Bir restoranda yediği karidesin soluk borusuna kaçması sonucu nefessiz kalıp yere yığılan müşteri ecel terleri döktü.

Durumu farkeden işletme sahibi Bertuğ Aksüt hemen müdahalede bulunarak müşeterisinin canını kurtardı.Korkutucu olay sonrası konuşan Aksüt "İyi ki Heimlich eğitimini almışım. Bir hayat kurtarmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüm" dedi.

Heimlich manevrasının önemine vurgu yapan işletme sahibi "Özellikle ilk yardım eğitimi herkesin alması gereken bir bilgi. Olayın ardından müşterimiz kendine geldi ve bize defalarca teşekkür etti. Aldığımız eğitimler bizim için sadece bir zorunluluk değil, aynı zamanda insani bir sorumluluktur” diye konuştu.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • GÖKTÜRK 01.07.2025 16:08
    Ben de otobüste bir çocuğun hayatını kurtarmaya vesile oldum ...
  • misafir375 01.07.2025 14:15
    öncden trt de kasaba doktoru diye muhteşem bir dizi vardı. orada bir çok hastaya müdahaleler yapılırken bir çok şey öğreniyorduk. trt yönetimi bu dizinin devamını çekmeli.