İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’deki saldırılarını genişletme planlarına, ordunun en üst noktası olan Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir’den itiraz geldi. Zamir, 20 aydır süren operasyonlarda askerî hedeflere ulaşılamadığı ve esirlerin durumu kötüleştiği uyarısını yaparak, “Operasyonu ilerlettikçe rehineleri daha fazla riske atıyoruz” dedi.

Netanyahu’nun aksine, Zamir operasyonun genişletilmesinin rehinelerin hayatını ciddi şekilde tehlikeye sokacağını vurguladı. Zamir’in açıklamaları, aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in tepkisini çekti. Smotrich, Zamir’i hükümeti savaşı sonlandırmaya yönlendirmeye çalışmakla suçlayarak, hem Hamas’ın yenilebileceğini hem de esirlerin kurtarılabileceğini savundu.

Muhalefet cephesi ise savaşın tıkandığını ve kayıpların arttığını belirterek, diplomatik çözüm olmadan ilerleme sağlanamayacağını vurguluyor. İsrail’deki bu görüş ayrılıkları, savaşın gidişatını belirsizleştiriyor.

Yorumlar 0 Yorum Var