Hatay’da orman yangınında kapalı olan yolu açmak istediği esnada alevler arasında kalan iş makinesi operatörü Furkan Ulaş, koşarak alevlerin arasından çıktı. Olay anı saniye saniye cep telefonu kamerasına yansıdı.
VATANDAŞLAR, EKİPLERE DESTEK OLDU
Antakya ilçesi Karaali Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan yangın kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Yangın, havadan ve karadan müdahaleyle yaklaşık 36 saat süren çalışmalarla söndürüldü.
Alevlerin geniş alana yayılmasını engellemek için vatandaşlarda bireysel araçlarıyla ekiplere destek olmuş ve yangına müdahaleyi hızlandırdı.
ALEVLERİN ARASINDA KALDI
Bölgede bulunan şantiyede çalışan operatör Furkan Ulaş, kepçesiyle kapalı olan yolları açmak istediği esnada alevlerin arasında kaldı.
Korku dolu anlar izleyenleri bile tedirgin ederken Ulaş, yaşadıklarını "O anda sanki etim eriyor gibiydi ve yandığımı hissediyordum" diyerek yaşadıklarını dile getirdi.
Yangında iş makinesi zarar görürken Ulaş ise kolundan yaralandı.
"KEŞKE DAHA FAZLASINI YAPABİLSEYDİM"
Kapalı olan yolu açmak istediği esnada alevlerin arasında kalan ve son anda kurtulan operatör Ulaş, "10 yıldır kepçe operatörü olarak iş makinesi kullanıyorum. 14 yaşımdan beri bu meslekteyim. Biz yangına giden orman yolunu açmak için yukarıya çıkmıştık. Yangına giden yolda kapalı bir alan olan toprak tepesi vardı. Onu kaldırıp çıkarken yangına yakalandık. Alevlerin arasında kaldık. Elimizden geleni yapmaya çalıştık ama orada makine arıza yaptı. Hortumları sıcaktan erimiş. Makineyi bırakıp kaçmak zorunda kaldık. Alevlerden değil, makinenin içindeyken sıcaklıktan kolum yandı. Onun dışında hiçbir şey olmadı. Orman yangınında herkes elinden geleni yaptı. Yine olsa ben yine yapardım. Elimden geleni yapmaya çalıştım ama keşke daha fazlası gelseydi." diye konuştu.
"ETİM ERİYOR GİBİYDİ"
Yolu açmak için iş makinesiyle bölgeye gittiklerini söyleyen Ulaş, "Geri çıkarken yangın bir anda makinenin etrafını sardı. Yangınla aramızda 500 ila 700 metre mesafe vardı ama kozalaklar fırlamaya başladığını gözümle gördüm. Bir anda yangın yayıldı. O an makinenin içinde korkmuştum. Bayağı sıcaklık vardı ve sanki etim eriyor gibiydi. Yandığımı hissediyordum. Makineden çıksaydım daha kötü olacaktı ama aşağıya inmeye çalıştım. Makinede arızalanınca bırakmak zorunda kalıp alevlerin içinden koşarak çıktım. Bu orman yangınları kötü bir olay. Memleketimizde ağaç kalmadı ve bu durumlar hep bizim zararımıza oluyor. Allah bir daha böyle bir şey göstermesin." ifadelerini kullandı.