İsrail ordusunda görev yapan 24 yaşındaki yedek asker Daniel Edri, yaşadığı ağır travma nedeniyle intihar etti. Edri’nin 7 Ekim 2023’teki Hamas saldırılarında iki yakın arkadaşını kaybettikten sonra psikolojik destek almaya başladığı, buna rağmen travmayı atlatamadığı bildirildi. Genç asker, Safed yakınlarındaki ormanlık alanda ölü bulundu.
Edri’nin annesi, oğlunun geceleri sürekli cesetlerle ilgili kâbuslar gördüğünü ve dayanacak gücünün kalmadığını söyledi. Aile, oğullarının askeri törenle defnedilmesini talep ederken, yetkililerin bu konuda henüz net bir karar vermediği öğrenildi.
İsrail medyası, Gazze ve Lübnan gibi yoğun çatışma bölgelerinde görev yapan askerler arasında intihar vakalarının arttığına dikkat çekti. İsrail Hayom gazetesi 2024 yılı içinde 21 askerin yaşamına son verdiğini aktarırken, Haaretz'e göre bu sayı 7 Ekim’den bu yana 42’ye ulaştı.