Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci kapsamında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın olumlu adımları devam ederken ilerleyen süreç Azerbaycanla son zamanlarda gerilim yaşayan Rusya'yı rahatsız etti.

Kremlin'e yakın Rus televizyoncu Vladimir Solovyov Paşinyan'a ağpır sözler sarf ederek şu ifadeleri kullandı:

Bakın, neler olduğunun farkında değil miyiz? Kafkasya'da bir koridor savaşı var. Görev, Rusya'nın varlığını, Rusya'nın etkisini yok etmektir. Bu amaçla, Türk, İngiliz özel servisleri Ermenistan'a, tamamen yasadışı ve ülkemiz tarafından hangi nedenle tanındığı anlaşılamayan bir şekilde iktidara gelen, mutlak bir şeytan olan Paşinyan adında bir Türk'ü yerleştirdi ve ana görevi belirledi. Karabağ'ı vermek!

RUSYA GERİYOR

Rusya ve Azerbaycan arasındaki gerilim ve Ermenistan’daki darbe girişimi ile Güney Kafkasya’da gerilim artarken, yaşanan krizlerin eş zamanlı oluşunun, Moskova Yönetimi’nin Zengezur Koridoru’na karşı bölgeyi kaosa sürükleme girişimi olarak değerlendiriliyor. 20 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Türkiye’ye gelen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, sonrasında basına verdiği demeçte, “Gelsinler, geçsinler – bunda bir kötülük yok” dedi. Ülkesine döndükten sonra ise Ermeni Kilisesi’nin başlattığı darbe girişimini kucağında buldu. 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Sır çözüldü 07.07.2025 13:03
    Çıldırın ulan çıldırın
  • Erdal 07.07.2025 12:45
    Heryerimiz şeytan dolu
  • Erivanda bir muhacir 07.07.2025 11:19
    Türkiyenin acilen pasinayana yardim etmesi lazim bu adamdan daha iyisi gelmez bu adamin dedeleri yozgattan gitmisler
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek