664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı 36 yaşındaki Orhan Okulu, beşinci kez başpehlivanlığı kazanarak kemerin sürekli sahibi olmak istiyor.

Kırkpınar'a 6 aylık bir kış sezonu hazırlığından sonra çıktığını belirten Okulu, "Kış sezonunda çok iyi hazırlandık. Haftanın altı günü antrenmanlarımızı yaptık. 2025 CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi'ndeki üç güreşte de final yaptım. İkisinde birinci, birinde ise ikinci oldum. Favori olarak geldim Kırkpınar'a. Burada da altın kemeri tekrar kuşanmak nasip oldum. Çok mutluyum." dedi.

"BU KEMERİN HAKKINI VEREREK GÜREŞECEĞİZ"

Okulu, finaldeki rakibi Feyzullah Aktürk'ün minderden geldiğini dile getirdi.
Avrupa şampiyonu olan Aktürk'ü tebrik eden Okulu, şöyle devam etti:

"Kırkpınar'da finale kadar o da zorlu maçlar yaptı. Puanlamayla kazandı. Biz de hocamla puanlamadan önce bitirmeyi planladık. Final güreşinde de sırt aşağı yendik. Kırkpınar'da altın kemer kuşandık bundan sonra önümüze bakıp piyasa güreşlerinde başarılı olmak istiyoruz. Lig güreşleri var önümüzde, bu kemerin hakkını vererek güreşeceğiz. Dört Lig güreşimiz kaldı. Çoğunda zirvedeyiz puan sıralamasında. İnşallah dört güreşi de güzel geçirip 2025 CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nde de şampiyon olmak istiyorum."

Okulu, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu İbrahim Türkiş'in teşvik için çeyrek finalden sonra puanlamaya kalmadan yenen pehlivan için ödül koyduğunu hatırlattı.

Çeyrek finalin ardından 8 pehlivan içinde puanlama dışında sadece kendisinin yeniş yaptığını anlatan Okulu, "Başkanımız ödülü biraz daha yükselterek bizleri mutlu etti. Teşekkür ediyorum başkanıma." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek