ABD, İsrail'in, Suriye'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin açıklamada bulundu.

Sözcü Bruce, günlük basın toplantısında Orta Doğu'daki gelişmelerle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

"ABD, SON İSRAİL SALDIRILARINI DESTEKLEMEDİ"

İsrail'in Suriye'ye karşı yaptığı son saldırıları değerlendiren Bruce, "ABD, son İsrail saldırılarını desteklemedi." ifadelerine yer verdi.

Bruce, "Mevcut krizi ele almak ve iki egemen devlet arasında kalıcı ateşkes sağlamak için İsrail ve Suriye ile en üst düzeyde diplomatik olarak iletişim kuruyoruz." dedi.

Suriye'de Dürzi nüfusun yaşadığı Süveyda bölgesinde şiddetin nasıl başladığına dair "daha fazla soruşturmaya" ihtiyaç duyulduğunu belirten Bruce, bölgede son dönemdeki tırmanışın "Dürziler ve Bedeviler arasındaki rekabetten" kaynaklandığını söyledi.

"ABD BU ŞİDDETİ AÇIKÇA KINIYOR"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "ABD bu şiddeti açıkça kınıyor. Tüm taraflar geri adım atmalı ve kalıcı ateşkese yol açacak anlamlı diyalog başlatmalıdır." diye ekledi.

Bruce, Suriye'nin bölgeden geri çekilmesi ve İsrail'in saldırılarına devam etmemesiyle iki ülke arasındaki anlaşmazlığın da "sona erdiğini" kaydetti.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt te, günlük basın toplantısında konuştu.

“BAŞKAN, SURİYE'NİN BARIŞÇIL VE MÜREFFEH BİR ÜLKEYE DÖNÜŞME YOLUNU HALA DESTEKLİYOR”

İsrail’in Suriye’ye saldırıları üzerine Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’yı hala destekleyip desteklemediği sorusuna da Leavitt, “Başkan, Suriye'nin barışçıl ve müreffeh bir ülkeye dönüşme yolunu hala destekliyor.” diye cevap verdi.

Yorumlar 0 Yorum Var