Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025–2026 eğitim öğretim yılına ilişkin çalışma takvimiyle ilgili sosyal medyada yer alan "10 Kasım'ın kasıtlı olarak ara tatile denk getirildiği" iddialarını yalanladı. Bakanlık, takvimin pedagojik ve yasal zorunluluklar doğrultusunda hazırlandığını vurgulayarak, iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Açıklamada, üç yıldır aynı sistemin uygulandığı belirtilerek 1. ara tatilin her zaman okulun açılışından sonraki 9. haftaya denk geldiği hatırlatıldı. Ayrıca, 2025 yılı için ortak sınavların 3–7 Kasım tarihleri arasında yapılacağı ve bu nedenle tatilin daha erken tarihe çekilmesinin mümkün olmadığı kaydedildi.

10 Kasım 2025’in pazara denk geldiği vurgulanan açıklamada, Atatürk’ü Anma Haftası etkinliklerinin 4–8 Kasım’da yapılacağı, anma törenlerinin ise 10 Kasım Pazar günü öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katılımıyla gerçekleştirileceği belirtildi. MEB, tatilin ertelenmesinin dönem dengelerini bozacağına da dikkat çekerek, kamuoyuna sağduyulu yaklaşım çağrısı yaptı.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 1 Yorum Var
  • İbrahim 19.07.2025 01:04
    Sayın Bakan , Senin işin zor millî eğitim bakanlığı senin gibi Vatansever birinin elinde adamlar Atak geçirmeye başladı . CHP'nin hepsini paranoyak hale getirecen .