Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan aşırı sıcaklarda beklenen oldu, sıcaklık rekoru kırıldı. Hava Forum’un paylaştığı verilere göre Şırnak’ın Silopi ilçesi, bugün termometrelerin 50.0 dereceyi göstermesiyle Türkiye tarihinin en yüksek sıcaklığına ev sahipliği yaptı. Böylece 2023’te Eskişehir’de ölçülen 49.5 derecelik rekor da geride kaldı.

Sıcak hava dalgası yalnızca Silopi ile sınırlı kalmadı. Meteorolojik verilere göre, sabah 09.00 ile 12.00 saatleri arasında 43 ilde sıcaklık 35 derecenin üzerine çıktı. İstanbul’un Şişli ilçesinde ise nem oranı yüzde 99’a ulaşarak vatandaşları adeta bunaltıcı bir havayla karşı karşıya bıraktı.

Uzmanlar, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceğini belirtirken, özellikle yaşlılar, kronik hastalığı olanlar ve çocuklar için güneşli saatlerde dışarı çıkılmaması yönünde uyarılar yapılıyor.

Yorumlar 0 Yorum Var