İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkenin ciddi bir su krizi ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Eğer su tüketimini yönetemezsek, Eylül ve Ekim aylarında barajlarda su kalmayacak” dedi. Zencan’da katıldığı İl Planlama Konseyi Toplantısı’nda konuşan Pezeşkiyan, mevcut verilerin su kaynaklarında hızlı bir düşüş yaşandığını ve kuraklığın giderek derinleştiğini söyledi. Cumhurbaşkanı, bu sorunun yalnızca talimatlarla çözülemeyeceğini, uzman görüşleri ve ortak hareketle çözüm yolları bulunması gerektiğini vurguladı.

Pezeşkiyan, Tahran’ın su ihtiyacını karşılamak için yürütülen su nakil projelerine değinse de, doğru tüketim yönetimi yapılmazsa bu projelerin dahi yeterli olmayacağı uyarısında bulundu. Ayrıca plansız konut, sanayi ve kamu yatırımlarına tepki göstererek, “Gelecek nesillere karşı sorumluyuz. Plansız kalkınmaya devam edersek yarın bu nesillere hesap veremeyiz” dedi.

İran Su Endüstrisi Kurumu’nun verilerine göre, ülke genelinde 24 eyalete bağlı 50 şehirde yaklaşık 20 milyon kişi su sıkıntısı çekiyor. Bu yıl başından itibaren barajlara ulaşan su miktarı geçen yıla göre yüzde 43 azaldı. Tahran ve Elburz eyaletleri krizin en yoğun yaşandığı bölgeler olarak öne çıkıyor.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek