Küresel piyasalarda, jeopolitik risklere ilişkin endişelerin hafiflemesiyle haftaya pozitif bir seyirle başlandı. Özellikle ABD ve Rusya'nın Ukrayna krizine çözüm bulmak amacıyla bir araya geleceğine yönelik haber akışı, yatırımcıların risk iştahını artırdı.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Alaska’da gerçekleştireceği görüşmede, Ukrayna krizinin çözümünün odakta olacağını açıkladı. Uşakov, ayrıca Alaska ve Arktik bölgesinde iki ülkenin ekonomik çıkarlarının kesiştiğine dikkat çekerek, burada büyük projelerin hayata geçirilebileceğine işaret etti.

Bu açıklamalar, Rusya-Ukrayna savaşının sona erebileceği yönündeki beklentileri güçlendirirken, haftanın ilk işlem gününde Asya borsalarında ve endeks vadeli kontratlarda yükselişler gözlendi.

Yorumlar 0 Yorum Var