Kolombiya'da meydana gelen bomba yüklü bir arabanın patlatılması ve ayrı bir polis helikopterine düzenlenen saldırıda en az 17 kişi hayatını kaybetti. Devlet Başkanı Gustavo Petro, her iki saldırıyı da dağıtılan Devrimci Silahlı Kuvvetler Kolombiya (FARC) örgütünün ayrılıkçı fraksiyonlarına bağladı.

Kuzeydeki Antioquia bölgesinde, kokainin hammaddesi olan koka yaprağı ekimlerini ortadan kaldırmak için personel taşıyan bir helikoptere düzenlenen saldırıda en az 12 polis memuru öldü. Petro başlangıçta sekiz memurun öldüğünü bildirmişti, ancak Antioquia Valisi Andrés Julián, daha sonra dört kişinin daha hayatını kaybettiğini ve üç kişinin de yaralı olduğunu açıkladı.

Antioquia valisi, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, helikopter koka yaprağı ekim alanları üzerinde uçarken bir drone tarafından saldırıya uğradığını belirtti. Kolombiya Savunma Bakanı Pedro Sánchez, ön bilgilerin saldırı sonucu hava aracında yangın çıktığını gösterdiğini söyledi.

Öte yandan, güneybatıdaki Cali kentindeki yetkililer, askeri bir havacılık okulunun yakınında patlatılan patlayıcı yüklü bir aracın beş kişiyi öldürdüğünü ve 30'dan fazla kişiyi yaraladığını bildirdi. Kolombiya hava kuvvetleri patlamayla ilgili hemen ek detay vermedi.

Petro, helikoptere düzenlenen saldırıdan başlangıçta ülkenin en büyük aktif uyuşturucu karteli olan Körfez Klânı'nı (Clan del Golfo) sorumlu tuttu. Uçağın, gruba ait olduğu iddia edilen bir kokain ele geçirilmesine misilleme olarak hedef alındığını söyledi.

Cumhurbaşkanı, patlamanın olduğu bölgede sözde ayrılıkçı grubun bir üyesinin tutuklandığını da ifade etti.

2016'da hükümetle varılan barış anlaşmasını reddeden FARC ayrılıkçıları ve Körfez Klânı üyeleri, her ikisi de Antioquia'da faaliyet göstermektedir.

Kolombiya'da koka yaprağı ekimi artış eğiliminde. Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi'nin (UNODC) mevcut en son raporuna göre, 2023'te ekim alanı rekor seviye olan 253.000 hektara ulaştı.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • doğrucu 23.08.2025 16:24
    oralarda sihalar çok zor iş yapar amazon ormanlarına bağlanılıyor ülke türkiyenin 10 katı büyüklüğünde yağmur otmanları var
  • Erkan 23.08.2025 15:37
    Abd şeytanı işin içindedir.
  • Dede 23.08.2025 14:20
    Tb2'leri geliştirip uçan bir uçan daireye dönüştürmeliyiz manyetik bir koruma sağlarsak terbiyeciler vurulmayabilir gelen bize ya da ancak lazer sistemlerinde vurabilir manyetik ulaşım tepki verebilir bu kimya ve çekim gücü alanların bunu incelemede ve uçan daire gibi ayrılık yok dilenci isimler üretebiliriz
  • tb2 23.08.2025 13:45
    Tb2 ler onların kökünü kazırdı. Kolombiyalılar için üzülüyorum, Çünkü onlar iyi insanlar, Gazzeye en çok destek veren ülkelerden biri kolombiya. Yaşasın Kolombiya.
  • Vatan 23.08.2025 13:24
    Kolombiya Filistine destek verdi diye ABD Kolombiyayi karıştırmaya başladı
Daha fazla yorum görüntüle