Memur ve memur emeklilerinin 2026-2027 maaş artışlarını belirleyecek Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, bugün saat 14.30’da ilk kez toplandı. Sayıştay Başkanı Metin Yener’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Memur-Sen Konfederasyonu’ndan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ile Kamu-Sen de katıldı. 11 üyeden oluşan kurulun 9 üyesiyle toplantıyı sürdürmesi bekleniyor.

Memur-Sen’in hakem kuruluna başvuru yapmayacağını açıklamasının ardından başvuruyu Kamu İşveren Heyeti gerçekleştirdi. Kurulun, 5 gün içinde kesin ve itiraz edilemeyecek kararını açıklaması bekleniyor. Memur-Sen ise sürece ilişkin yaptığı açıklamada, “Hakem Kurulu, bu süreci iadey-i itibarı için iyi kullanmalı, tekliflerimiz adil biçimde değerlendirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Hükümetin 12 Ağustos’ta sunduğu ilk teklifte, 2026 yılı için yüzde 10+6, 2027 için ise yüzde 4+4 zam öngörülmüştü. 18 Ağustos’ta yapılan revizyonla 2026 zam teklifi yüzde 11+7’ye çıkarılırken, 2027 yılı teklifinde değişikliğe gidilmedi. Tüm gözler, memur maaşlarına yönelik nihai kararını verecek Hakem Kurulu’na çevrildi.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek