Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapımına başlanan afet konutlarına güvenli ve kesintisiz ulaşımı sağlamak amacıyla yürütülen yol projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Depremden etkilenen bölgelerde inşa edilen 78 bin 290 afet konutuna ulaşımı sağlayacak yolların büyük bir kısmının tamamlandığını belirten Uraloğlu, toplamda 32 farklı lokasyonda 370,5 kilometrelik yolun projelendirildiğini ve bu projelerin toplam bedelinin 36 milyar lira olduğunu ifade etti.
Bugüne kadar 23 milyar liralık yatırım yapıldığını belirten Uraloğlu, “8 ilde toplam 237,4 kilometrelik bağlantı ve imar yolunu tamamlayarak trafiğe açtık. 133,1 kilometrelik yol kesiminde ise çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Konutların yapımıyla eş zamanlı olarak yollarımızı da hizmete açacağız,” dedi.