Türkiye'yi tamamıyla koruma kalkanı altına alacak katmanlı hava savunma sistemi 'Çelik Kubbe'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ilk teslimatı dün gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen törende 47 araçtan oluşan ilk “ÇELİK KUBBE Bileşenleri”resmen teslim edildi. 

TSK'ya 1 adet SİPER uzun menzilli hava savunma sistemi ve ona bağlı 10 araç, 3 adet HİSAR orta menzilli hava savunma sistemi ve toplam 21 araç, KORKUT hava savunma sistemi, 7 adet PUHU ve 2 adet REDET elektronik harp sistemi teslim edildi.


İSTANBUL'A GELEN FÜZELER BÖYLE VURULACAK

Yerli ve milli hava savunma sistemi Çelik Kubbe'nin teslim töreni sonrası Türk DEGS Başkanı ve İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihat Yaycı katıldığı Tv100 canlı yayınında hava savunma sisteminin çalışma şeklini detaylarıyla anlattı. Yaycı, Çelik Kubbe'nin çalışma sistemini anlattığı anlarda İstanbul'a yönelik bir füze saldırısı üzerinden örnek verdi.

Yaycı, İstanbul'a gelen füzelerin SİPER'le vurulacağını, SİPER'le vurulamayanın HİSAR-O ile vurulacağını, kaçırılan füzelerin Ankara'nın üzerinde vurulacağını, orada da imha edilemeyen hedeflerin katmanlı savunma sistemi sayesinde Bolu üzerinde vurulacağını söyledi. Yaycı "İstanbul'dakiler hayatlarına normal şekilde devam ediyorlar." dedi. 

 

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 42 Yorum Var
  • bübü 29.08.2025 12:27
    özgür özel iyi seyret bunları ... heykel yapmaya benzemez bu işler
  • CanTay 29.08.2025 11:50
    Cihat Yayci Mavi Vtan,in Fikir Babasi bu ADAM,in Cumhurbaskani, Danismani Olmasi LAZIM
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek