Okullarda serbest kıyafet uygulamasının sona ermesinin ardından başlayan tek tip forma dönemi, ayakkabılarda da devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırlıklarını sürdürdüğü düzenlemeyle, 2026-2027 eğitim yılından itibaren devlet okullarında öğrenciler yalnızca tek tip deri ayakkabı giyecek.

Yeni uygulamayla öğrencilerin sağlıklı ayakkabı kullanımına yönlendirilmesi ve ithal-sahte spor ayakkabıların önüne geçilmesi hedefleniyor. Veliler arasında marka rekabetinin yarattığı eşitsizliği ortadan kaldırması beklenen düzenlemenin, standart kıyafet yönetmeliğinin tamamlayıcısı olacağı ifade ediliyor.

Henüz netleşmeyen kriterlere göre ayakkabılarda logo, marka ya da dikkat çekici desen bulunmayacak. Yerli üretimin desteklenmesi amacıyla deri malzeme zorunlu tutulacak, modeller ise okul aile birliklerinin görüşüyle belirlenecek. Yeni dönem öncesinde öğrencilere yönelik bilgilendirici etkinlikler de MEB ve Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenecek.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek