Milli Teknoloji Hamlesi’nin denizlerdeki yansıması olan “TEKNOFEST Mavi Vatan”, İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda üçüncü gününde de binlerce ziyaretçiyi ağırladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla etkinlik alanına akın eden vatandaşlar, hem milli bayramı kutladı hem de Türk donanmasının gözde gemilerini yakından görme imkânı buldu.

Türkiye’nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu başta olmak üzere TCG İstanbul, TCG Burgazada, TCG Oruçreis, TCG Nusret, TCG Sakarya ve TCG Hızırreis’i ziyaret etmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, SAT ve SAS Komutanlıklarının özel gösterileri, bando konserleri ve sanal gerçeklik deneyimleri de büyük beğeni topladı.

İnsansız su altı sistemlerinden deniz araçlarına kadar birçok yeniliğin sergilendiği organizasyonda, ziyaretçiler Türk savunma sanayisinin ulaştığı teknolojik seviyeye bir kez daha şahit oldu. Selçuk Bayraktar, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Zafer Haftasını en güzel şekilde kutlamak için herkesi ‘TEKNOFEST Mavi Vatan’a bekliyoruz” diyerek tüm vatandaşları etkinliğe davet etti.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 1 Yorum Var
  • Ramazan 30.08.2025 22:50
    Kısasta sizin için hayat vardır. Ayet. Bu toplum Allahın kanunlarına uyarsa doğru yola ulaşır. İnsan kanunları aha bu kadar.
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek