Ukrayna Askeri İstihbaratı (HUR), işgal altındaki Kırım'da Rusya'ya ait iki Mi-8 helikopteri ile bir römorkörün imha edildiğini, bir S-300 hava savunma sistemine ait radarın vurulduğunu ve Dobropillya bölgesinde bir Rus saldırısının püskürtüldüğünü açıkladı.
HUR tarafından 1 Eylül'de yapılan açıklamada, insansız hava araçlarının Simferopol'e yaklaşık 13 kilometre uzaklıktaki Hvardiiske askeri hava üssünü hedef aldığı belirtildi. Operasyon sonucunda, Rusya tarafından asker sevkiyatı, kargo teslimatı, tıbbi tahliye ve silahlı muharebe görevlerinde yaygın olarak kullanılan iki adet Mi-8 helikopterinin imha edildiği kaydedildi. HUR, imha edilen helikopterlerin tahmini değerinin 20 ila 30 milyon dolar arasında olduğunu ifade etti.
Açıklamada ayrıca, Sivastopol Körfezi'nde bir askeri römorköre de saldırı düzenlendiği bilgisi paylaşıldı. Ukrayna istihbaratının yönlendirdiği bir savaş başlığının doğrudan gemiyi vurduğu ve hedef alınan BUK-2190 tipi römorkörün, Rusya'nın su altı sabotaj operasyonlarından sorumlu özel bir deniz kuvvetleri birimi tarafından kullanıldığı vurgulandı. HUR, "Römorkörün hasar görmesi, seçkin Rus birliğinin muharebe kabiliyetini önemli ölçüde sınırlamaktadır" ifadelerini kullandı.
S-300 HAVA SAVUNMA SİSTEMİNİN RADARI VURULDU
Ukrayna Özel Harekat Kuvvetleri ise 1 Eylül'de yaptıkları ayrı bir açıklamada, hafta sonu işgal altındaki Kırım'ın batısında yer alan Saky havaalanında bir Rus S-300 hava savunma sistemine ait radarın imha edildiğini duyurdu. Açıklamada, "Gerçekleştirilen eylemler neticesinde Saky köyündeki askeri havaalanında bulunan S-300 kompleksine ait radar imha edilmiştir" denildi.
RUSYA'NIN KAYIPLARI ARTIYOR
Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, 1 Eylül itibarıyla Rusya'nın savaşın başlangıcından bu yana verdiği kayıplara ilişkin güncel verileri paylaştı. Açıklamaya göre, Rusya'nın toplam asker kaybı 1.082.990'a ulaştı. Bu sayının son 24 saatteki 850 kaybı da içerdiği belirtildi.
Genelkurmay'ın raporuna göre Rusya ayrıca 11.155 tank, 23.229 zırhlı muharebe aracı, 32.248 topçu sistemi, 1.476 çok namlulu roketatar sistemi, 1.213 hava savunma sistemi, 422 uçak, 341 helikopter, 55.276 insansız hava aracı, 28 gemi ve tekne ile bir denizaltı kaybetti.
-
sel
02.09.2025
11:35
ya arkadaş bunlar nasıl barış yapacak anlamadım .
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
HIDIR BUDUR
02.09.2025
03:05
ABD, İngiltere ve Masonik Avrupa devletleri ; "Ukrayna-Rusya ve ABD-ÇİN arasında barış olmasını istemiyor". Barış olursaa dünyada tüm dikkatler otomatikman "İSRAİL SOYKIRIMINA VE İSRAİLİN GENİŞLEMESİNE " dünya itiraz edeceğinden TÜM GAYRETLERİ İLE SAVAŞLARI KÖRÜKLEYİP İSRAİLİ DİKKATLERDEN KAÇIRMAYA çalışıyorlar..
Beğen
/ 4 kişi beğenmiş
-
Şahin
01.09.2025
21:00
Yalancılar hiç kendi kayıplarını yazmıyorlar.
Beğen
/ 3 kişi beğenmiş
-
Selim
01.09.2025
20:19
Rusya'nın o kadar radarı var, nasıl bunları göremiyor? Hatta s300 radarı isabet alıyor.! Demek ki , imkanlar var, fakat görevli askerler gerekli ehemmiyeti göstermiyor.
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
doğrusu
01.09.2025
20:15
Yıl 80 LERİN ortası , siyonist netenyahu Sovyetleri yıkacağız diyordu,yıktılar.Videosu var... Ondan önce Şanlı OSMANLI PADİŞAHI ABDÜLHAMİD'E GELİP TOPRAK İSTEYEN,SİYONİST DEVLET İSRAİLİN GÖBEĞİNDE ANITI OLAN TEODOR HERZL VE İÇERDEKİ İŞBİRLİKÇİLERİ OSMANLIYA İHANET EDİP OSMANLI'YI YIKTILAR.1. Dünya ve 2. DÜNYA SAVAŞI'NI BAŞLATANLARda bunlardı, sonuçlarına bakın
Beğen
/ 3 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle