Adana'nın Kozan ilçesinde bir kafeye ortak olmak konusunda anlaşmazlık yaşayan K.C.İ., yanındaki 5 kişiyle birlikte iş yerini kurşunladı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Tufanpaşa Mahallesi Üstün Sokak'ta bulunan Eva Black isimli kafe 27 ve 29 Ağustos tarihlerinde kurşunlandı. İlk olayda 2 kişi, motosikletle kafenin önüne gelerek 6 el ateş etti. İkinci olayda ise otomobille gelen 4 kişiden biri araçtan inerek iş yerinin kapısına doğru defalarca ateş etti. Şüpheli daha sonra araca binerek bir el daha ateş edip olay yerinden uzaklaştı. Olay anları güvenlik kamerasına yansırken iş yeri sahibi Tayfun Akboğa, kendisinden 2 milyon lira haraç ile iş yerinin istendiğini iddia ederken, şüphelilerin ise kafeye ortak olma meselesiyle ilgili aralarında alacak verecek meselesi olduğunu ileri sürdüğü öğrenildi.

OPERASYON ANLARI ORTAYA ÇIKTI

Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde polis ekipleri şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma yaptı. Ekiplerin çalışmasında şüphelilerin Çanaklı Mahallesi Çanaklı Konutları FG1-B nolu bina olduğu belirlendi. Binayı saran polis şüphelilerden H.H.T.'yi kapıda yakalayarak gözaltına aldı. Katları tek tek gezen polis, 6. katın havalandırma boşluğunda silahı kullanan K.B.'yi, 4. katta ise şüpheli M.K.'yi yakaladı. Diğer silahı kullanan şüpheli ve onla hareket eden bir kişi daha Arslanpaşa Mahallesi'nde saklandığı adreste yakalandı. Yakalanan şüphelilerden M.K.'nin 'kasten öldürme' suçundan da arandığı ortaya çıktı. Şüphelilerin olaylarda kullandığı değerlendirilen 2 tabanca ise aramada bulundu. Şüphelilerin yakalanma anları ise saniye saniye kameraya yansıdı.

ADLİYEYE SEVK EDİLEN ŞÜPHELİLER TUTUKLANDI

5 şüpheli adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan 5 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan ikinci olay sırasında kafede bulunan karşı tarafta yer alan K.İ.C.'nin de ruhsatsız silah bulundurmak suçundan tutuklandığı öğrenildi.

Toplam 6 şüphelinin tutuklandığı olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • ADALET 02.09.2025 12:11
    Bu haraç isteme olayı ne kadar fazlalaştı bedavadan iş yeri sahibi ol bedavadan haksız kazanç sağla devlet bu tiplere en az 150 yıl ceza vermediği sürece bu işler azalmaz kesin ceza lazım bunu yapan bilmeli ki bu işi yaptığında ölene kadar içeride kalacak indirim infaz falan kapalı olacak
  • Seferihisar 1923 02.09.2025 11:39
    Bu ülkeye idam cezası neden gelmiyor.
  • İsimsiz 02.09.2025 11:35
    Bunlara etek giydirip sokaklarda gezdirecek devlette Kurban olduğum Allah Celle Şanuhü bunu haram kılmış
  • zakir 02.09.2025 11:35
    turnalar dizim dizim. gençler cafelere gitmeyin. oralar sıkıntılı yerler..
  • adalet 02.09.2025 11:26
    ülkeyi yaşanmaz hale getirmeye teşebbüs edenler tespit edilir edilmez itlaf edilmelidir. bir kişi yüz kişinin huzurunu kaçırıyor.
Daha fazla yorum görüntüle