Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, eşi Emine Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump’a gönderdiği Gazze mektubuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, mektubun uluslararası alanda geniş yankı bulduğunu vurgulayarak, “Bu girişim Türkiye’nin Gazze diplomasisine insani ve vicdani bir boyut kazandırdı” dedi.

Erdoğan, annelerin vicdani hassasiyetine dikkat çekerek, “Ortada katledilen binlerce bebek ve çocuk var. Anneler bu acıyı kendi evlatları gibi hisseder. Kızlarım da annelerinden böyle bir çağrı yapmasını istedi” ifadelerini kullandı. Batı’nın Ukrayna konusunda gösterdiği duyarlılığın Gazze’de görülmediğini söyleyen Erdoğan, “Ellerinde tabaklarla yemek kuyruğunda bekleyen çocukları görmeyenlere yuh olsun” diyerek tepkisini dile getirdi.

Gazze’de yaşanan trajediye karşı dünyanın insani sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirten Erdoğan, “Biz kan ve gözyaşının tüm coğrafyalarda dinmesini istiyoruz” mesajını verdi.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek