44’ten fazla ülkenin desteğiyle yola çıkan Küresel Sumud Filosu, Gazze ablukasını kırmak için Akdeniz’de ilerleyişini sürdürüyor. İspanya’nın Barselona Limanı’ndan hareket eden ve yardım malzemeleri taşıyan teknelerdeki aktivistler, yolculuğun zorlu geçmesine rağmen kararlılıklarını vurguladı.

ABD’li aktivist David Olsen, Gazze’de yaşananların “21. yüzyılın Holokost’u” olduğunu söyleyerek hükümetlerin İsrail’e verdiği desteği suç ortaklığı olarak nitelendirdi. “Bu cinayetleri ancak halk durdurabilir” diyen Olsen, dünya kamuoyunu harekete geçmeye çağırdı.

Belçikalı sağlık görevlisi Doris Do Block ise “Gazze’ye varana kadar vazgeçmeyeceğiz, sonuna kadar gideceğiz” sözleriyle kararlılıklarını dile getirdi. Filistin bayraklarıyla donatılan tekneler, telsiz bağlantılarıyla koordineli şekilde Gazze yolculuğuna devam ediyor. “Sumud” adını taşıyan bu girişim, Filistin halkının direniş ve sarsılmaz azmini simgeliyor.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 0 Yorum Var