Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Anadolu Ajansı’nın düzenlediği İstanbul Photo Awards 2025 sergisinin açılışında yaptığı konuşmada fotoğrafın yalnızca bir sanat değil, aynı zamanda “gerçeğin belgesi” olduğunu söyledi. Ancak yeni iletişim teknolojilerinin, gerçek ile sahte arasındaki çizgiyi giderek bulanıklaştırdığını vurguladı.

Duran, geçmişte bir fotoğrafın doğruluğundan şüphe edildiğinde yalnızca “Photoshop var mı?” sorusunun akla geldiğini hatırlatarak, bugün yapay zekâ ile üretilen görsellerin çok daha inandırıcı hale geldiğini belirtti. “Artık görsellerin de teyit edilmesi gereken bir dönemdeyiz” diyen Duran, medya ve iletişimcilerin kamusal sorumluluğunun arttığının altını çizdi.

“Öyle konuşmalar, fotoğraflar üretiliyor ki sahici özelliklerle yeniden kurgulanabiliyorlar” ifadelerini kullanan Duran, bu durumun hakikatin peşinde koşarken gazeteciler ve iletişimciler için dikkat ve sorumluluğun önemini bir kez daha ortaya koyduğunu dile getirdi.

Yorumlar 0 Yorum Var