İsrail’in 9 Eylül'de Katar’a yönelik saldırısını görüşmek üzere yarın Doha’da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)-Arap Birliği Olağanüstü Zirvesi öncesinde bugün dışişleri bakanları düzeyinde hazırlık toplantısı yapıldı.
Hamas tarafından dışişleri bakanları ile uluslararası ve bölgesel kuruluşların genel sekreterlerine gönderilen yazılı mesajda, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmaları için yürütülen çalışmaların İsrail hükümeti tarafından sabote edildiği belirtildi.
Mesajda, Doha'ya yönelik saldırının, müzakere heyetinin, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya gelmesi ve ateşkese yönelik yeni teklifi teslim almasından bir gün sonra meydana geldiği aktarıldı.