Fikri Sağlar Halk TV'de katıldığı canlı yayında CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için sert ifadeler kullandı.

Sağlar Kılıödaroğlu'nun 13 yıl Alevi Bektaşileri sömürerek işbaşında kaldığını itham etti. İşte canlı yayındaki o açıklamalar "Kılıçdaroğlu’nun yaptığı Yavuz Sultan Selim’in yaptığından daha büyük kötülüktür. Yarın atayabilirler. Atarlarsa Kemal Kılıçoğlu’nun kim olduğunu bütün toplum anlayacaktır. Alevi-Bektaşi inancına sahip bir insan olarak da bunu altını çizerek söylüyorum çünkü 13 yıl Alevi Bektaşileri sömürerek işbaşında kaldı Kemal Kılıçdaroğlu."

YAVUZ SULTAN SELİM ALEVİ KATLİAMI YAPTI MI?

Osmanlı ve Balkan tarihi üzerine hazırladığı eserlerle dünya çapında saygınlığı olan ve "Tarihçilerin Kutbu" olarak nitelendirilen Prof. Dr. Halil İnalcık Osmanlı döneminde hiçbir inanç topluluğuna yönelik sistematik ve yaygın bir katliam yapılmadığını belirtir.

Prof. Dr. İlber Ortaylı Osmanlı'nın genel olarak Alevilere ve Alevi inançlarına karşı doğrudan ve yaygın bir soykırım uygulamadığını, belli dönemlerde devletin güvenlik ve siyasi gerekçelerle tedbirler aldığı ve yapılan harekatların bu bağlamda değerlendirilmesi gerektiği yorumunu yapıyor.

Prof. Dr. Erhan Afyoncu Yavuz Sultan Selim'in "Alevi katliamı" yaptığı iddialarını tarihsel dayanağı olmayan abartılı ifadeler olarak değerlendirirken konunun mezhepsel değil daha çok siyasi ve askeri çatışmalar çerçevesinde yorumlanması gerektiğini ifade ediyor.

 

Yasin Akça Haber7.com - Editör
Haber 7 - Yasin Akça

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden 2011 yılında mezun oldum. Daha önce çeşitli haber kanallarında ve yerel gazetelerde Haber Editörü ve Haber Kurgu yönetmeni görevlerinde bulundum. Haber7.com’da mesleki hayatıma devam etmekteyim.
Yorumlar 164 Yorum Var
  • YILDIRIM 16.09.2025 00:06
    İnanı ki Türkiye; Batı (ABD+AB) destekli İsrail'le bir çatışmaya girse, bu kansızlar o soykırımcıları destekler. Güya emperyalizme karşıdırlar, sevsinler sizi, emperyalist uşağı olmuşsunuz haberiniz yok. İsrail, batının kurduğu bir terör devletir ve onların desteği olmadan kuduz it gibi sağa sola saldırıp, soykırım yapamaz.
  • Murat 15.09.2025 22:33
    Bugun nasil hainler varsa ozamqnda vardi o isyan edenlerin kellesi alindi devlet bekasi bunu gerektirir kardeslerini devlet bekasini dusunurek kardesler katledilmis siz yavuz sultan selime kurban olun
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek